Ewa Góra

Języki: Polski
specjalizacje: dietetyka, dietetyka kliniczna
Lokalizacja:
PL
wiek klientów:
Osoby dorosłe i dzieci od 5 r.ż.
doświadczenie:

7 lat

Typ wizyt:
Wizyta 60 min 60 minut - 100 PLN (Czat )
Wizyta 30 min 30 minut - 50 PLN (Czat )
Wizyta 60 min 60 minut - 100 PLN (Wideo )
Wizyta 30 min 30 minut - 50 PLN (Czat )
jadłospis 14 dniowy 30 minut - 100 PLN (Wideo )
stosowane metody:

Zakres usług: • konsultacje dietetyczne i psychodietetyczne • budowanie i wzmacnianie systemu motywacji do skutecznej i trwałej zmiany nawyków żywieniowych • dietoterapia w chorobach tj. zaburzenia gospodarki lipidowej, otyłość, nadciśnienie, cukrzyca, insulinooporność, celiakia • diagnostyka przyczyn nadwagi i otyłości • eliminacja emocjonalnego jedzenia • układanie jadłospisów

Pracuje z pacjentami, którzy doświadczają trudności we wdrażaniu prozdrowotnych zmian w życie. Pomagam rozwiązywać problemy związane z brakiem motywacji lub jej niewystarczającym poziomem. Udzielam wsparcia osobom borykającym się z trudnościami w obszarze odżywiania, takimi jak: nadmierna koncentracja na jedzeniu, jedzenie emocjonalne, brak umiejętności wprowadzenia trwałych zmian w żywieniu. Główny nacisk kładę na indywidualne podejście do pacjenta, motywuje do osiągania celu. Swoim pacjentom pomagam zmieniać na stałe „niezdrowe” nawyki żywieniowe poprzez eliminacje nie prawidłowych a wprowadzenie nowych „prawidłowych” nawyków żywieniowych. Wspieram bo rozumiem, jak trudno jest przejść przez zmianę pomimo tego, że jest to zmiana na lepsze.

Uważam, iż dzięki wsparciu, holistycznemu podejściu, wytrwałości w realizacji planu, prawidłowym decyzjom żywieniowym i zmianie podejścia do własnych ograniczeń można osiągnąć wymarzony i trwały sukces.

biografia:

VI 2017 - nadal Centrum Medyczne ProMedyk Premium w Łodzi Dietetyk • przeprowadzanie badań Analiza Składu Ciała • konsultacje dietetyczne • opieka nad pacjentem w procesie odchudzania

X 2015 - nadal Centrum Medyczne Melissamed w Łodzi Dietetyk • konsultacje dietetyczne w chorobach dietozależnych • doradztwo żywieniowe • przeprowadzanie badań Analiza Składu Ciała

VI 2013 - nadal Centrum Medyczne Enel-Med w Łodzi Dietetyk • konsultacje dietetyczne w chorobach cywilizacyjnych • układanie jadłospisów • przeprowadzanie badań Analiza Składu Ciała

VI 2015 - X 2016 Catering dietetyczny Cynamon Dietetyk • komponowanie codziennego menu • dobór diet dla poszczególnych jednostek chorobowych • nadzór nad przygotowywaniem posiłków • opieka nad klientem (bezpośredni oraz telefoniczny kontakt)

III 2015 - VI 2016 2015 Projekt Swiss Contribution realizowany przy współpracy z Instytutem Żywności i Żywienia „Zapobieganie nadwadze i otyłości oraz chorobom przewlekłym poprzez edukację społeczeństwa w zakresie żywienia i aktywności fizycznej” Dietetyk (prowadzenie punktów konsultacyjnych) • porady dietetyczne dla osób dorosłych oraz młodzieży z nadwagą i otyłością, chorobami przewlekłymi • edukacja w zakresie prawidłowego odżywiania i aktywności fizycznej • prowadzenie dokumentacji związanej z realizacją projektu • wdrażanie zadań określonych w programie w zakresie nadwagi i otyłości • współpraca z pozostałymi specjalistami biorącymi udział w programie

IX 2009 - IX 2010 Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Łodzi Młodszy Asystent w Oddziale Nadzoru Higieny Żywności, Żywienia i Przedmiotów Użytku • przeprowadzanie kontroli sanitarnych w obiektach spożywczych • wydawanie zaleceń pokontrolnych • prowadzenie dokumentacji

VII 2008 - VIII 2009 Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Łodzi Młodszy Asystent w Sekcji Zapobiegania i Zwalczania Chorób Zakaźnych i Niezakaźnych • przeprowadzanie wywiadów i dochodzeń epidemiologicznych • opracowywanie dokumentacji dotyczącej chorób • sporządzanie sprawozdań i analiz z zachorowań

kwalifikacje:

IX 2015 - VI 2016 Uniwersytet Szkoły Wyższej Psychologii Społecznej w Warszawie kierunek: Psychodietetyka, studia podyplomowe

IX 2013 - VI 2016 Uniwersytet Medyczny w Łodzi kierunek: Dietetyka kliniczna, stopień: magister

IX 2003 - VI 2008 Politechnika Łódzka - Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności kierunek: Technologia Żywności, stopień: magister inżynier

XI 2015 Uniwersytet SWPS w Warszawie Warsztat: „Dialog motywujący – wydobywanie i wzmacnianie motywacji w pracy z pacjentem”

X 2014 Okręgowa Izba Lekarska w Warszawie Szkolenie: „Diagnostyka laboratoryjna w zespole jelita drażliwego”

XII 2013 Uniwersytet Medyczny w Łodzi Warsztat: „Psychologia komunikacji z pacjentem”

IV 2013 Iso-Lab Diagnostic Laboratory w Warszawie Szkolenie: „Konsultant Programu LEAP” • interpretacja wyników testów Nadwrażliwości Pokarmowej metodą MRT • przygotowywanie planów dietetycznych LEAP

Opinie dotyczące eksperta

Średnia ocen 5 ilość ocen 1
Anonimowo
Konsultacja owocna i rzeczowa.dziekuje za wszystkie rady i troske